Pro zájemce o studium

Pro zájemce o studium

Pro zájemce o studium
Pro veřejnost

Pro veřejnost

Pro veřejnost
Pro studenty

Pro studenty

Pro studenty

Denisa Burgetová vybojovala pro školu 3. místo v soutěži SVAČINA ROKU S RIO MARE

Nadějná kuchařka Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují byla jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

Denisa Burgetová vybojovala pro školu 3. místo v soutěži SVAČINA ROKU S RIO MARE

Denisa se svojí svačinkou KONFITOVANÉ CIBULOVÉ KOŠÍČKY ZAPEČENÉ S TUŇÁKEM A PARMAZÁNEM, OBLOŽENÉ  VLAŽNÝM RAJČATOVÝM SALÁTKEM

                                                                                                 získala krásné 3. místo!      video

Finále hodnotila odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole a viceprezidenta AHR ČR Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provedla účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Letošní 5. ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádala společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

Finálový recept: Denisa Burgetová, Střední škola hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují, Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem Rio Mare a parmazánem obložené  vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny: konzerva tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, lžíce lososového krému Rio Mare Paté v tubě, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy Limmi a extra panenského olivového oleje Monini, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového roztoku Ponti do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou Rio Mare Paté lososovým krémem. Tuňáka Rio Mare v olivovém oleji necháme okapat a smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Touto směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky servírujeme na talíře a doplníme je vlažným salátkem z rajčat. Část bylinkového oleje použijeme na dozdobení pokrmu.

Bakaláři

Přihlášení do programu pro školní administrativu Bakaláři.

Bakaláři

Dostupnost webové aplikace je omezena každý den mezi 15:00-22:30 hod.

Newsletter

Chcete, abychom Vám zasílali novinky na e-mail? Napište Váš e-mail do formuláře a potvrďte. V případě, že již nemáte zájem o odběr novinek, stiskněte odebrat.


Facebook