Pro zájemce o studium

Pro zájemce o studium

Pro zájemce o studium
Pro veřejnost

Pro veřejnost

Pro veřejnost
Pro studenty

Pro studenty

Pro studenty

GASTRO MAKRO CUP 2018 PŘEROV

SŠ gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7, pořádala 12. dubna 2018 již jedenáctý ročník gastronomické soutěže mladých kuchařů a číšníků. Soutěž se uskutečnila v prostorách střediska odborné přípravy školní restaurace Bečva.

GASTRO MAKRO CUP 2018 PŘEROV

VIDEO

Mezi soutěžícími byli i dva žáci naší školy Jakub Duben a Zdeňka Nechvílová. V kuchařské kategorii předvedli soutěžící svou tvořivost přípravou a prezentací moderního pokrmu, jehož základní surovinou byl filet chlazené tresky v kombinaci s lehkou a těžkou přílohou. Úkolem mladých číšníků bylo připravit dvě porce moderního pokrmu před zraky hosta ve volné variantě, kde základní surovinou byly těstoviny ze semoliny. Součástí úkolu byla volba vhodného nápoje. Samozřejmostí byla úprava a servis před zraky hostů. Jakub Duben získal první místo s pokrmem „Aljašská treska sous – vide, podávaná s červenou čočkou a zeleninou, s máslovými noky a citronovou omáčkou“. Jeho kombinaci vhodných surovin, sladění chutí a úpravou pokrmu na talíři hodnotila porota velmi kladně a dala Jakubovi vysoké bodové ohodnocení. Vítězstvím si Jakub zajistil postup na nejprestižnější soutěž GASTRO JUNIOR BRNO – BIDFOOD CUP 2019. Zdeňka Nechvílová skončila na krásném čtvrtém místě s přípravou studeného předkrmu „Kuskusový salát s čerstvým kozím sýrem a brusinkami, rukolou a polníčkem, zdobený směsí pražených oříšků, bylinkovým nočkem, doplněný rajčatovým pestem“. I Zdeňce se podařil postup do Brna.

foto zde

Bakaláři

Přihlášení do programu pro školní administrativu Bakaláři.

Bakaláři

Dostupnost webové aplikace je omezena každý den mezi 15:00-22:30 hod.

Newsletter

Chcete, abychom Vám zasílali novinky na e-mail? Napište Váš e-mail do formuláře a potvrďte. V případě, že již nemáte zájem o odběr novinek, stiskněte odebrat.


Facebook