Minutky a speciality
Kurz je určen všem zájemcům, kteří se chtějí naučit vařit na profesionální úrovni. Zájemce naučíme připravovat pokrmy na objednávku, pokrmy zahraničních, národních a regionálních kuchyní. Budou schopni používat při vaření ne zcela známé suroviny. Účastníky seznámíme s moderními trendy v gastronomii. Kurz je ukončen písemnou a praktickou zkouškou. Absolventům bude vydáno osvědčení o absolvování kurzu. Po absolvování kurzu budete schopni samostatně připravovat minutkové pokrmy. Rozsah kurzu je 50 vyučovacích hodin.
Osnova kurzu
1. Technologické postupy přípravy pokrmů na objednávku
- druhy a části mas vhodných na přípravu pokrmů na objednávku
- předběžná příprava – krájení, marinování, tvarování
- vhodné tepelné úpravy
- pečení po anglicku, úprava šťáv
- příprava pokrmů z jatečního masa a vnitřností
- příprava pokrmů z ryb a drůbeže
2. Speciality
- zahraniční kuchyně
- národní speciality
- regionální speciality
3. Moderní trendy v gastronomii
- využití moderního vybavení v kuchyni
- zážitková gastronomie