Základní kurz obsluhy
Kurz je určen všem zájemcům, kteří se chtějí naučit obsluhovat hosty na profesionální úrovni. Zájemce naučíme prostřít stůl, používat inventář, základy a techniku obsluhy. Seznámíme je s moderními trendy v gastronomii. Kurz je ukončen písemnou a praktickou zkouškou. Absolventům bude vydáno osvědčení o absolvování kurzu. Po absolvování kurzu budete schopni pracovat pod vedením vrchního číšníka. Rozsah kurzu je 35 vyučovacích hodin.
Osnova kurzu:
1. Odbytová střediska
- význam, úkoly odbytu
- členění a kategorizace odbytových středisek
- vybavení a zařízení na úseku obsluhy
2. Odbyt
- formy prodeje
- gastronomická pravidla
- menu, jídelní a nápojové lístky
- organizační zajištění akcí
3. Základní pravidla obsluhy
- hlavní zásady a technika obsluhy
- evidence a vyúčtování tržeb
- systémy a způsoby obsluhy
- jednoduchá a složitá obsluha