Základní kurz vaření I
Kurz je určen všem zájemcům, kteří se chtějí naučit vařit na profesionální úrovni. Základní kurz vás naučí hygienickým předpisům a požadavkům na práci v kuchyni. Zájemci se naučí uvařit běžné polévky, přílohy a bezmasé pokrmy, zeleninové saláty a zeleninové pokrmy. Kurz je ukončen písemnou a praktickou zkouškou. Absolventům bude vydáno osvědčení o absolvování kurzu. Po absolvování kurzu budou schopni pracovat v kuchyni, pod vedením zkušeného kuchaře. Rozsah kurzu je 50 vyučovacích hodin.
Osnova kurzu
1. Hygienické požadavky na provoz
- hygienické předpisy v gastronomii
- systém HACCP
- přepisy bezpečnosti práce a požární ochrany
2. Výrobní středisko
- základní vybavení, práce s technikou
3. Základy technologie přípravy pokrmů
- příprava a předběžná úprava potravin
- příprava polévek, příloh
- bezmasé pokrmy
- zeleninové saláty a zeleninové pokrmy