Pro zájemce o studium

Pro zájemce o studium

Pro zájemce o studium
Pro veřejnost

Pro veřejnost

Pro veřejnost
Pro studenty

Pro studenty

Pro studenty

Základní kurz vaření II

Kurz je určen všem zájemcům, kteří se chtějí naučit vařit na profesionální úrovni. Je pokračováním základního kurzu. 
Naučí zájemce základní úpravy masa, šťávy a omáčky. Naučí je uvařit běžné pokrmy z jatečního masa, z drůbeže a ryb. Zaměřuje se na zvládnutí nezbytných hygienických návyků v gastronomii, dodržování technologických postupů a estetických požadavků při přípravě a expedici pokrmů. Kurz je ukončen písemnou a praktickou zkouškou. Absolventům bude vydáno osvědčení o absolvování kurzu. Po absolvování kurzu budete schopni spolupracovat v kuchyni se zkušeným kuchařem. Rozsah kurzu je 50 vyučovacích hodin.

Osnova kurzu

1. Předběžná příprava surovin

  • odstraňování nejedlých částí
  • příprava na další zpracování – krájení, mletí, naklepávání, plnění, špikování, kořenění, obalování
  • využití surovin průmyslově připravených

2. Tepelné úpravy

  • vaření
  • dušení
  • pečení
  • smažení
  • zadělávání

3. Technologické postupy přípravy pokrmů z masa

  • vepřového
  • hovězího
  • drobů
  • kuřecího
  • rybího

4. Úprava omáček

  • druhy omáček, dávkování, způsob podávání
  • hnědé a bílé omáčky
  • klasické omáčky české kuchyně
Bakaláři

Přihlášení do programu pro školní administrativu Bakaláři.

Bakaláři

Dostupnost webové aplikace je omezena každý den mezi 15:00-22:30 hod.

Newsletter

Chcete, abychom Vám zasílali novinky na e-mail? Napište Váš e-mail do formuláře a potvrďte. V případě, že již nemáte zájem o odběr novinek, stiskněte odebrat.


Facebook